АО - автоодговорност
media.product.imagealternatetextformat.details

АО - автоодговорност

Автоодговорноста е позната на сите сопственици на моторни возила, бидејќи најмалку еднаш годишно се среќаваме со истата - при регистрација на возилата. Се работи за законски предвидено осигурување кое ги штити учесниците во сообраќајот, но и вашиот економски интерес. Склучете го во Кроација Осигурување и доколку дојде до сообраќајна несреќа по ваша вина, ние ќе ја платиме штетата кон трети лица.

Зошто Кроација осигурување од автоодговорност? 

- Нашите клиенти можат да ја продолжат полисата со испраќање на податоци на маил kasko@crosig.mk

- Договорете дополнителни покритија за својата полиса 

- Правна заштита - со можноста АО плус, сите правни трошоци ги првеземаме ние

- Осигурување на патниците во возилото

 

Добрите и совесни возачи ги наградуваме со попуст на премијата за осигурување. Воени инвалиди и лица со инвалидитет, добиваат дополнителни попусти. 

За секоја година без пријавена штета ве наградуваме со:

  • После 1 година          -           5%
  • После 2 години         -           10%
  • После 3 години         -           15%
  • После 4 години         -           20%
  • После 5 години         -           25%   

 

Правото на попуст, е поврзано со сопственикот на возилото и не се пренесува на новиот сопственик во случај на продажба на возилото. Осигурениците можат да ги искористат погорните попусти, само на едно возило. 

 

 

FAQ

Новости

Куклена претстава за децата од Одделението за хематологија и онкологија

Куклена претстава за децата од Одделението за хематологија и онкологија
петок, 30 декември 2016

Кроација осигурување/неживот за децата на Одделението за хематологија и онкологија на универзитетската клиника за детски болести организираше новогодишна куклена детска претстава. На приредбата беа доделени и новогодишни подароци за децата кои лежат на овие одделенија.

Кроација осигурување/неживот им подели новогодишни подароци на децата од одделението за Хематологија и Онкологија на Универзитетската клиника за детски болести

Кроација осигурување/неживот им подели новогодишни подароци на децата од одделението за Хематологија и Онкологија на Универзитетската клиника за детски болести
четврток, 29 декември 2016

Новогодишна хуманитарна акција

Како најлесно да го осигурате станот или куќата од земјотрес?

Како најлесно да го осигурате станот или куќата од земјотрес?
понеделник, 19 септември 2016

Прочитајте што вели нашиот експерт за осигурување