Антикорупција и измами во осигурување

Антикорупција и измами во осигурување

media.topic.imagealternatetextformat

Антокорупциска програма 

Како дел од една успешна приказна, сакаме да обезбедиме квалитетна услуга кон нашите осигуреници, а тоа вклучува и нулта стапка на толеранција кон корупцијата и измамите. Кроација се грижи за правилното и етично работење на секој вработен. Доколку имате сознание или се сомневате во неправилности при работењето, во наш интерес е да пријавите на nepravilnosti@crosig.mk.

 

Измами во осигурување

Во кои случаеви станува збор за измама во осигурување? 

  • намерно се уништува осигуран предмет
  • се склучува договор за осигурување откако штетата ќе настане
  • кога се склучува осигурвање со лажни и/или неточни податоци во врска со осигурениот предмет
  • кога се фалсификуваат лични податоци и/или се поднесуваат грешни лични податоци
  • злоупотреба на имотот на компанијата
  • корупција
  • фалсификување деловни книги

Секоја пријава е анонимна, и истата ќе се чува во тајност. Притоа, сите соодветни мерки и механизми ќе бидат употребени за утврдување на неправилноста и/или измамата.

 

Новости

Куклена претстава за децата од Одделението за хематологија и онкологија

Куклена претстава за децата од Одделението за хематологија и онкологија
петок, 30 декември 2016

Кроација осигурување/неживот за децата на Одделението за хематологија и онкологија на универзитетската клиника за детски болести организираше новогодишна куклена детска претстава. На приредбата беа доделени и новогодишни подароци за децата кои лежат на овие одделенија.

Кроација осигурување/неживот им подели новогодишни подароци на децата од одделението за Хематологија и Онкологија на Универзитетската клиника за детски болести

Кроација осигурување/неживот им подели новогодишни подароци на децата од одделението за Хематологија и Онкологија на Универзитетската клиника за детски болести
четврток, 29 декември 2016

Новогодишна хуманитарна акција

Како најлесно да го осигурате станот или куќата од земјотрес?

Како најлесно да го осигурате станот или куќата од земјотрес?
понеделник, 19 септември 2016

Прочитајте што вели нашиот експерт за осигурување